Spor

Çin'in kuzeydoğusundaki Jilin eyaleti, dünya çapında alp disiplini merkezi olmayı amaçlıyor

Perşembe günü eyalet yönetimi tarafından açıklanan buz ve kar sektörü kalkınma planında, 2021-2035 döneminde önemli görev ve önlemleri içeren aşamalı bir hedef ortaya konuluyo...

Abone Ol

Perşembe günü eyalet yönetimi tarafından açıklanan buz ve kar sektörü kalkınma planında, 2021-2035 döneminde önemli görev ve önlemleri içeren aşamalı bir hedef ortaya konuluyor. Plana göre Jilin, 2025 yılına kadar 300 milyonun üzerinde kış sporu meraklısını kendisine çekecek, 250 milyar yuanın (yaklaşık 39,08 milyar ABD doları) üzerinde bir sanayi ölçeğine sahip olan uluslararası buz-kar turizm merkezi haline gelmeye çalışacak.

Jilin'deki kayak merkezlerinin sayısının 2025 yılına kadar 100'e ulaşmasının ve buz ve kar sporlarının sanayi ölçeğinin 24 milyar yuana çıkmasının beklendiğini belirten plana göre eyalet, Çin'in yüksek kaliteli buz ve kar sektörünün dağlık arazisi olacak.

Jilin'de şu anda 46 kayak merkezi bulunuyor ve bu merkezlerdeki kayak pistlerinin toplam uzunluğu 298 km ve toplam alanıysa 1.032 hektara ulaşıyor. Eyalet, Çin'de kayak pistleri açısından tüm eyalet düzeyinde bölgeler arasında ilk sırada yer alıyor. Eyalette mevcut durumda Beijing 2022 Kış Olimpiyatları'na katılacak atletlere hizmet veren 302 ulusal düzeyde buz ve kar sporları eğitim kurumu bulunuyor.