İlçedeki Hongxing Orman Çiftliği Başkan Yardımcısı Liu Jinming yaptığı açıklamada, yerel köylülerin kar üzerinde 14 santimetre genişliğinde, 16 santimetre uzunluğunda, adımları arası mesafenin ise yaklaşık 80 santimetreyi bulduğu büyük kediye ait ayak izleri bulduklarını belirtti. Eyaletteki Yaban Hayatı Araştırma Enstitüsü'nden araştırmacılar, izlerin yer aldığı fotoğrafın ön değerlendirmesine dayanarak, ayak izlerinin vahşi bir Sibirya kaplanına ait olduğunu ifade ettiler.

Heilongjiang eyaletinin orta kesiminde güneyde bulunan Fangzheng ilçesi, Kuzeydoğu Çin Kaplan ve Leopar Milli Parkı'na yüzlerce kilometre uzaklıkta bulunuyor. Bu bulguyla, Sibirya kaplanlarının izlerine, büyük kediye ait ayak izlerinin ilk kez 2014 yılında tespit edilmesinden bu yana, ilçede ikinci kez rastlanılıyor. Yerel yaban hayatı yetkilileri, büyük kedinin, yerel köylüler tarafından görüldüğünde, muhtemelen yaban domuzu ve diğer avların peşinde olduğunu belirtti. Amur ya da Mançurya kaplanları olarak da bilinen Sibirya kaplanları, dünyadaki nesli tükenmekte olan hayvanlardan biri. Sibirya kaplanları genelde Rusya'nın doğusu, Çin'in kuzeydoğusu ve Kore Yarımadası'nın kuzey kesiminde yaşıyor.

Xi Jinping'den, Çin'in 'ana nehri' Yangtze'nin korunması üzerine mesajlar Xi Jinping'den, Çin'in 'ana nehri' Yangtze'nin korunması üzerine mesajlar

Editör: İRFAN KARSLI