Etkinlikte uluslararası bir şarap yarışması, şarap üretim ekipmanları sergisi ile şarap üretimi, şarap kültürü ve şarap turizmi konulu forumlar yer alacak. Fuar, dünya çapında başlıca şarap üreticisi ülkeler ile Çin'in şarap üretim bölgeleri arasındaki alışverişi ve işbirliğini artırmayı ve endüstrinin gelişimini teşvik etmeyi amaçlıyor.

Fuar, Çin Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Çin Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çin Halkının Yabancı Ülkelerle Dostluk Derneği ve Ningxia bölgesel yönetimi tarafından destekleniyor. Organizatörlere göre fuara 180'den fazla üzüm bağı işletmesi ve şarapla ilgili diğer işletmeler katılacak. Şarap yarışmasında 16 ülkeden 148 işletmenin toplam 620 şarap çeşidi yarışacak.

Ningxia yıllar içinde Çin'in büyük bir şarapçılık bölgesi haline geldi. Yıllık 130 milyon şişe şarap üretimi olan Ningxia'da tamamlanmış veya yapım aşamasında olan 211 şarap şatosu bulunuyor. Bu yılın Temmuz ayında Ningxia'da, bölgeyi Çin'in Bordeaux'suna dönüştürmek amacıyla Çin'de türünün ilk örneği olan Üzüm ve Şarap Endüstrisi Ulusal Açık Kalkınma Kapsamlı Pilot Bölgesi kurulmuştu.

Çin Ejderha Teknesi Festivali’ne hazırlanıyor Çin Ejderha Teknesi Festivali’ne hazırlanıyor

Editör: İRFAN KARSLI