BEİJİNG, 10 Mart (Xinhua) -- JD.com'a göre, depo çatısını kaplayan 100 bin metrekarelik fotovoltaik enerji üretim ekipmanı lojistik merkezindeki operasyonları destekliyor. Yeşil elektrik merkezdeki otomasyon ekipmanına hizmet veriyor ve gündüzleri elektrikli araçları şarj ediyor.

Geceleri ise elektrik depolama cihazları, en yüksek noktasına ulaşan elektrik talebini karşılamak için gündüzleri depolanan yeşil elektriği serbest bırakabiliyor.

Paketleri tasnif eden ve toplayan robotların aydınlatmaya ihtiyaç duymadan çalışabildiğini söyleyen JD Lojistik'ten Duan Yanjian, dakikada 2.283 kilovat-saat elektrik tasarrufu sağlayabildiklerini ve bunun ortalama bir evin yaklaşık bir buçuk yıllık elektrik tüketimine eşit olduğunu sözlerine ekledi.

Akıllı lojistik merkezinin atık emisyonları ise Çin Onaylı Emisyon Azaltma Birimlerinin (ÇOEAB) satın alınmasıyla dengeleniyor.

JD Lojistik, ülke genelinde 50'den fazla kentte 20 bin yeni enerji aracını hizmete koydu. Temiz enerji şarj altyapısıyla birlikte yılda 400 bin ton, yani 20 milyon ağacın her yıl absorbe ettiği miktara eşdeğer karbondioksit emisyonunu azalttığı tahmin ediliyor.

Bangladeş'teki dang humması salgını sinekliklere olan talebi artırdı Bangladeş'teki dang humması salgını sinekliklere olan talebi artırdı

Xi'an'daki "Asya No.1" akıllı lojistik merkezi 2019 yılında faaliyete geçti. Yaklaşık 300 bin metrekarelik taban alanına sahip olan depoda, günde ortalama yarım milyon paket tasnif edilebiliyor.

"Asya No.1", Çin'in kuzeybatısındaki en büyük lojistik merkezlerinden biri.

Editör: İRFAN KARSLI