Xinhua

Çin'in kuzeybatısında Yontma Taş Devri'nden kalma 12 binden fazla kap kacak gün yüzüne çıkarıldı

Xİ'AN, 15 Mart (Xinhua) -- Shaanxi Arkeoloji Akademisi'nin verdiği bilgiye göre bulgular, Mart 2021'de Luonan ilçesindeki Yeyuan kalıntı alanında başlayan ve kazı alanı 500 me...

Abone Ol

Xİ'AN, 15 Mart (Xinhua) -- Shaanxi Arkeoloji Akademisi'nin verdiği bilgiye göre bulgular, Mart 2021'de Luonan ilçesindeki Yeyuan kalıntı alanında başlayan ve kazı alanı 500 metrekare olan arkeoloji projesinin çıktıları arasında yer alıyor.

Gün yüzüne çıkarılan parçalar arasında taştan kazıyıcılar, keskin aletler, doğrama aletleri ve el baltaları sayılabilir.

Akademideki araştırmacılardan Zhang Gaike, ilk değerlendirmelere göre eski insanların en azından 600 bin yıl önce bölgede varolduğunu ve insan aktivitesinin de yaklaşık 250 bin yıl önce artmaya başlayarak yaklaşık 70 bin yıl öncesine kadar sürdüğünü söyledi.

Zhang, kazının Qinling Dağları bölgesindeki Yontma Taş Devri kültürünün gelişmesi ve Yontma Taş Devri sırasında farklı bölgelerdeki insanlar arasındaki kültürel alışverişlere dair çalışma için önemli olduğunu ifade etti.