Kültür - Sanat ve Tarih

Çin'in kuzeybatısında İpek Yolu uluslararası kültür fuarı ve turizm festivali düzenleniyor

Üç gün sürecek olan fuar ve festivalde zirve toplantıları, kültürel forumlar, sergiler ve ünlü bir Çinli keşişin 7. yüzyılda İpek Yolu boyunca yaptığı seyahat hakkındaki müzik...

Abone Ol

Üç gün sürecek olan fuar ve festivalde zirve toplantıları, kültürel forumlar, sergiler ve ünlü bir Çinli keşişin 7. yüzyılda İpek Yolu boyunca yaptığı seyahat hakkındaki müzikli tiyatro oyunu olan "Xuanzang'ın Hac Yolculuğu" adlı eser gibi sanat gösterileri yer alıyor. Cuma günü düzenlenen törende konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Zhang Xu, bundan 2.000 yılı aşkın bir süre önce antik İpek Yolunun, ülkeler arasında kültürel ve ekonomik alışverişlere kapı aralayarak insan medeniyetinin açılma ve karşılıklı öğrenme yoluyla sürekli gelişimine katkıda bulunduğunu söyledi.

Zhang, Çin'in bu etkinlikleri düzenleyerek Kuşak ve Yol kapsamındaki ülkeler arasında insandan insana alışverişler konusunda hem resmi hem de resmi olmayan işbirliğini güçlendirerek ortak bir geleceğe sahip bir topluluğun oluşumuna katkıda bulunmayı umduğunu sözlerine ekledi. Bu yılki etkinliklerin onur konuğu Güney Kore. Video bağlantısıyla katılan Güney Kore Kültür, Spor ve Turizm Bakanı Hwang Hee, muhteşem İpek Yolu kültürünün merkezinde düzenlenen fuarın, insan tarihindeki kültürel alışverişlerin ölçülmesi imkansız önemini hatırlattığını dile getirdi.

Hwang, Güney Kore'nin dünyadaki tüm kültürleri birarada görmeyi arzuladığını ve en yeni dijital teknoloji ve çevrimiçi platformlar temelinde kültürel alışveriş ve işbirliğini daha da ilerletmeye istekli olduğunu sözlerine ekledi. Resmi görevliler, diplomatlar ve uzmanlar da dahil olmak üzere 200'den fazla ülke ve bölge ile uluslararası örgütün temsilcisi çevrimiçi ve çevrimdışı düzenlenen etkinliklere katılıyor.