XUELONG 2 GÜVERTESİ, 13 Kasım (Xinhua) -- Halihazırda Antarktika keşif gezisinde bulunan Çin'in araştırma buzkıran gemisi Xuelong 2, Beijing saatine göre Cumartesi günü bir balıkçı teknesi ve dört mürettebatını başarılı şekilde kurtardı.
Kar Ejderhası 2 adıyla da bilinen buzkıran gemisi, bir gün önce imdat sinyali gönderen balıkçı teknesini Papua Yeni Gine açıklarında buldu. Teknede bulunan dört kişinin Güneybatı Pasifik'teki ada ülkesinden balıkçılar olduğu ve yakıtı ve aküsü biten teknenin yaklaşık dokuz saat boyunca denizde sürüklendiği belirlendi.

Alman Ekonomi Bakanı'ndan, Çin yapımı elektrikli araçlara yönelik gümrük vergileri konusunda siyasi çözüm çağrısı Alman Ekonomi Bakanı'ndan, Çin yapımı elektrikli araçlara yönelik gümrük vergileri konusunda siyasi çözüm çağrısı

Xuelong 2 gemisindeki keşif ekibi, balıkçılara yiyecek ve dizel yakıt verdi, akülerini doldurdu, ayrıca Çin Deniz Araştırma ve Kurtarma Merkezi, Papua Yeni Gine Deniz Kurtarma Koordinasyon Merkezi ve mürettebatın aileleriyle irtibata geçti.
Bölgede yerel kurtarma gemisi bulunmadığı için Xuelong 2 ekibi tekneyi buzkırana yükleyip belirlenen sulara ulaştırmaya karar verdi. Tekne Cumartesi günü mürettebatıyla birlikte, yardıma gelen yerel gemilere teslim edildi. Çin'in 40. Antarktika keşif gezisi ekibi, 5 aydan fazla sürmesi beklenen görev için bu yıl 1 Kasım'da yola çıkmıştı. Araştırma buzkıran gemileri Xuelong ve Xuelong 2, Shanghai kentinden yola çıkarken, kargo gemisi Tian Hui ise Çin'in doğusundaki Jiangsu eyaletinin Zhangjiagang ilçesinden demir almıştı.

Editör: Şeymanur Erbay