Dünya

Çin'in Kuşak ve Yol İnisiyatifi ülkelerine yönelik yatırımı Ocak- Mayıs döneminde arttı

Çin Ticaret Bakanlığı'na göre, söz konusu dönem boyunca Kuşak ve Yol İnisiyatifi ülkelerine yönelik bu tür yatırımlar geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 13,8 artarak...

Abone Ol

Çin Ticaret Bakanlığı'na göre, söz konusu dönem boyunca Kuşak ve Yol İnisiyatifi ülkelerine yönelik bu tür yatırımlar geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 13,8 artarak 7,43 milyar ABD dolarına ulaştı. Bu, yurt dışına giden doğrudan yatırımların yüzde 17,2'sini oluşturdu.

Bakanlık, Ocak ayından Mayıs ayına kadar olan dönemde ülkenin yurt dışına giden doğrudan yatırımlarının (ODI) toplamının 2020'nin aynı dönemine kıyasla yüzde 2,6 artarak 43,29 milyar dolara ulaştığını bildirdi. Spesifik olarak, imalat ve bilgi iletim sektörlerine yapılan yatırım büyümeye devam etti. İmalat sektörü, ilk beş ayda geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 11,8 artışla 7,2 milyar dolar yatırım çekti.

Bakanlık verilerine göre, Çin'in yerel işletmelerinden gelen ODI, bir önceki yıla göre yüzde 3,8 artarak 32,75 milyar dolara ulaştı ve bu dönemdeki toplam ODI'nin yüzde 75,7'sini oluşturdu.