BEİJİNG, 15 Aralık (Xinhua) -- NBS'ye göre, Çin yılın ilk 11 ayında yıllık hedefinin üzerine çıkarak kentsel alanlarda toplam 12,07 milyon kişiye yeni istihdam sağladı. Konuyla ilgili basın toplantısında konuşan NBS Sözcüsü Fu Linghui, Çin'in iş piyasasının Kasım ayında genel olarak istikrarlı seyrettiğini belirterek yapılan ankette yılın ilk 11 ayında ortalama kentsel işsizlik oranının yüzde 5,1 olduğunu ve yıllık yüzde 5,5 olan hedefin altında gerçekleştiğini belirtti.

Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz

Özellikle 16-24 yaş aralığında ankete katılanlar arasında işsizlik oranı yüzde 14,3 olurken, işgücü piyasasının büyük bölümünü oluşturan 25-59 yaş arasında bu oran yüzde 4,3 olarak gerçekleşti. 31 büyük şehirde yapılan ankette işsizlik oranı Kasım ayında yüzde 5,1 olarak kayda geçti ve Ekim ayı işsizlik oranıyla aynı kaldı. Anketteki kentsel işsizlik oranı, şehirlerde çalışan göçmen işçiler de dahil olmak üzere, kentsel alanlarda istihdam anketine katılan işsiz sayısına göre hesaplanıyor.

Editör: İRFAN KARSLI