Bakanlık Sözcüsü Sun Wenjian, Çin'deki limanların, yılın ilk altı ayında 7,64 milyar ton kargo işlediğini söyledi. Bu, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13,2 ve 2019'un aynı dönemine göre ise yüzde 13,9'luk bir artış görüldüğü anlamına geliyor.

Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti

Sun, bu dönemde ülkenin konteyner hacminin de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15, 2019'un aynı dönemine göre de yüzde 8,8 artarak 140 milyon TEU'ya (1 TEU, 20 feet'lik konteyneri ifade etmektedir) ulaştığını ifade etti. Çin, Uluslararası denizcilik piyasasındaki konteyner sıkıntısı ile yük bedelinin sürekli artmasının önüne geçmek için büyük gemi şirketlerinin nakliye alanlarını önemli ölçüde artırmak adına ilgili taraflarla birlikte çalışıyor. Kuzey Amerika güzergahlarındaki kapasite geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 55, Avrupa güzergahındaki kapasite ise yüzde 30 arttı.

Çin'deki bakanlıklar, verimi artırmak için konteyner üreticileriyle de iletişime geçti. An itibarıyla rekor düzeye ulaşan aylık üretim seviyesi, 500 bin TEU'nun üzerine çıktı. Sun, Çin'in ana limanlarındaki boş konteyner sıkıntısının Haziran ayında yılın başındaki yüzde 12,2 seviyesinden yüzde 1,4'e gerilediğini kaydetti.

Editör: İRFAN KARSLI