Çin'in İklim Değişikliği Özel Elçisi Xie ZhenhuaÇin'in Paris Anlaşması'nı aktif olarak uyguladığına ve karbon zirvesine ulaşmayı ve karbon nötralizasyonunu sağlamayı güçlü, düzenli ve etkili bir şekilde gerçekleştirmeyi hedefleyerek ulusal olarak iklim değişikliğine karşı belirlenmiş katkısını daha da artırdığına dikkat çekti.

SHARM EL-ŞEYH, 7 Kasım (Xinhua) -- Çin'in İklim Değişikliği Özel Elçisi Xie Zhenhua Pazar günü yaptığı açıklamada, Çin'in karbon emisyon zirvesine ulaşma ve karbon nötralizasyon hedeflerine doğru kayda değer ilerleme kaydettiğini söyledi. Xie, BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi Taraflar Konferansı'nın (COP27) 27. oturumu dahilinde Çin pavyonunda düzenlenen "Yeşil Yaşam, Ortak Çabalar ve Ortak Faydalar -- Yeşil Eylemlerde Halkın Katılımını Destekleme" konulu bir yan etkinlikte açıklamalarda bulundu. Toplantıya Çin COP27 heyeti başkanı ve Çin Ekoloji ve Çevre Bakan Yardımcısı Zhao Yingmin de katıldı.

Xie, Çin'in Paris Anlaşması'nı aktif olarak uyguladığına ve karbon zirvesine ulaşmayı ve karbon nötralizasyonunu sağlamayı güçlü, düzenli ve etkili bir şekilde gerçekleştirmeyi hedefleyerek ulusal olarak iklim değişikliğine karşı belirlenmiş katkısını daha da artırdığına dikkat çekti. Xie, "Çin bu konuda büyük ilerleme kaydetti" dedi. Xie, ilk hesaplamalara göre, Çin'in 2021'de birim GSYİH başına ürettiği karbondioksit emisyonu miktarının 2020'ye göre yüzde 3,8 ve 2005'e göre yüzde 50,8 daha düşük olduğunu söyledi. Çin elçisi, Çin'in yıllardır aktif olarak yeşil ve düşük karbonlu bir atmosfer yarattığını, halkı karbon emisyonlarının azaltılmasına katılmaya teşvik ettiğini ve çoğulcu bir sosyal katılım mekanizması kurma yolunda araştırmalarını sürdürdüğünü belirtti. Xie, Çin'in ekolojik medeniyeti ulusal eğitim sistemine entegre ettiğini ve okullarda ekolojik eğitimi güçlendirdiğini söyledi.

Alman Ekonomi Bakanı'ndan, Çin yapımı elektrikli araçlara yönelik gümrük vergileri konusunda siyasi çözüm çağrısı Alman Ekonomi Bakanı'ndan, Çin yapımı elektrikli araçlara yönelik gümrük vergileri konusunda siyasi çözüm çağrısı

Çin'in İklim Değişikliği Özel Temsilcisi Xie Zhenhua, Mısır'ın Şarm El-Şeyh kentinde düzenlenlen BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi Taraflar Konferansı'nın (COP27) 27. oturumu dahilinde Çin pavyonunda düzenlenen "Yeşil Yaşam, Ortak Çabalar ve Ortak Faydalar -- Yeşil Eylemlerde Halkın Katılımını Destekleme" konulu bir yan etkinliğe katılıyor, 6 Kasım 2022. (Fotoğraf: Ahmed Gomaa/Xinhua)

Xie, "Halkın katılımı, yeşil ve düşük karbonlu kalkınma için önemli bir itici güç ve bir ülkedeki çevresel yönetilebilirlik ve yönetişim sisteminin modernizasyonu için kilit bir göstergedir." dedi. Xie, "Çin, açıklık ve şeffaflık, geniş katılım, fikir birliği ve parti odaklı ilkeleri altında COP27'nin başarısını desteklemek için tüm taraflarla birlikte çalışacak ve Çin'in kazan-kazan anlayışına dayanan, adil ve makul bir küresel iklim yönetişim sistemi inşa etme bilgeliğine ve gücüne katkıda bulunacaktır" diye konuştu. Yan etkinlikte, Çin'in işletmelerinden, bilimsel araştırma kurumlarından ve Tsinghua Üniversitesi ve Tüm Çin Çevre Federasyonu gibi sosyal kuruluşlardan temsilciler, düşük karbon eylemine halkın katılımını sağlamaya yönelik vakaları, zorlukları ve önerileri birlikte tartıştı. Mısır'ın kıyı kenti Şarm El-Şeyh'te Pazar günü başlayan COP27, 18 Kasım'a kadar sürecek.

Kaynak: rss