Yurt

Çin'in karasal alanlarının yüzde 25'i ekolojik koruma altına alındı

Ekoloji ve Çevre Bakanlığı yetkilisi Cui Shuhong, Çarşamba günü gerçekleştirdiği basın toplantısında, belirlenen koruma alanının ekolojik açıdan hassas ve savunmasız olmasının...

Abone Ol

Ekoloji ve Çevre Bakanlığı yetkilisi Cui Shuhong, Çarşamba günü gerçekleştirdiği basın toplantısında, belirlenen koruma alanının ekolojik açıdan hassas ve savunmasız olmasının yanı sıra biyoçeşitlilik açısından kilit topraklar olan ana ekolojik işlev kuşakları ile bölgelerini kapsadığını söyledi.

Çin'in merkezi yetkilileri, 2017 yılında ekolojik kırmızı çizgileri belirleyen ve belli bölgelerde katı koruma önlemlerini beraberinde getiren ana esasları yayınlamıştı. Cui, ülkenin stratejik olarak ekolojik bir medeniyet geliştirmeye karar vermesiyle birlikte bölgeleri belirleme görevinin temelde tamamlandığını ifade etti.

Cui'nin verdiği bilgiye göre, 2019 sonu itibarıyla Çin'de ülkenin karasal alanlarının yüzde 18'ine denk gelen çeşitli türlerde 11 bin 800 doğa koruma alanı bulunuyordu. Bu da karasal alanların yüzde 17'sinin korunmasını hedefleyen Aichi Biyoçeşitlilik Hedefleri'ne planlanandan önce ulaşılması anlamına geliyor.