Dünya

Çin'in Jiangxi eyaletinin dış ticareti yılın ilk 7 ayında yüzde 11,6 arttı

Nanchang Gümrük İdaresi'ne göre Jiangxi'nin ithalat ve ihracat hacmi, yılın ilk yedi ayında yıllık yüzde 11,6 artarak 264,6 milyar yuanın (yaklaşık 40,8 milyar ABD doları) üze...

Abone Ol

Nanchang Gümrük İdaresi'ne göre Jiangxi'nin ithalat ve ihracat hacmi, yılın ilk yedi ayında yıllık yüzde 11,6 artarak 264,6 milyar yuanın (yaklaşık 40,8 milyar ABD doları) üzerine çıktı. Bu toplam içerisinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,1 artan ihracatın payı 193,9 milyar yuan, yüzde 10,3 artan ithalatın payı ise 70,69 milyar yuan oldu.

Söz konusu dönemde Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN), Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği; Jiangxi'nin en büyük ticaret ortakları olmayı sürdürürken, Latin Amerika, Afrika ve Hindistan gibi gelişen pazarlarla, Jiangxi'nin ticaretinde daha hızlı bir artış kaydedildi.

Jiangxi'nin özel teşebbüsleri yılın ilk yedi ayında dış ticarette güçlü bir performans sergiledi ve bu teşebbüsler, toplam ticaret hacmini geçen yılın aynı döneminin yüzde 8,2 üzerine taşıyarak, eyaletin toplam ticaretinin neredeyse dörtte üçüne karşılık gelen yaklaşık 193,2 milyar yuana çıkardı.

Ticaret kalemleri itibarıyla bakıldığında, mekanik ve elektrikli ürünlerin ihracat değeri, eyaletin toplam ihracat değerinin yaklaşık yarısını oluştururken, dökme ürünler ithalatının değerinde, fiyat artışlarının etkisiyle yıllık yüzde 41 yükseliş yaşandı.