MOSKOVA, 7 Aralık (Xinhua) Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Salı günü video bağlantısı aracılığıyla, bir kısmı Çin Demiryolu İnşaat Şirketi (CRCC) tarafından inşa edilen Moskova Metrosu'nun yeni bölümünü açtı. CRCC, Moskova Metrosu'nda 70 km uzunluğundaki Üçüncü Aktarma Ring Hattı kapsamında 3 istasyon ve 9 tünelden oluşan 5,4 km'lik hattı inşa etti. Rusya, metro inşaatına ilk kez bir Çinli işletmeyi dahil etmiş oldu.

Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti

Proje aynı zamanda Çinli bir şirketin Avrupa'daki ilk metro projesi olma özelliğini de taşıyor. CRCC'nin "Çin-Rus dostluğu için yeni bir dönüm noktası" diye tanımladığı Michurinsky Prospekt istasyonundaki kırmızı sütunlarda, Çince'de uzun ömür anlamına gelen "shou" karakterinin desenleri ve uğurlu bulutlar gibi Çin'e özgü unsurlar bulunuyor. CRCC, dört buçuk yıllık inşaat sırasında eksi 30 santigrat derece sıcaklığa dayanabilecek 5 tünel açma makinesi geliştirdi. CRCC'den yapılan açıklamada Çinli ve Rus inşaatçıların birlikte çalışarak, Kovid-19 pandemisinin etkisini başarıyla aşmak, dünya standartlarındaki mühendisliğe dair sorunları çözmek ve Rusya'da birden fazla inşaat rekorunu gerçekleştirmek gibi başarılar elde ettikleri belirtildi.

Editör: İRFAN KARSLI