Politika

Çin'in İngiltere Büyükelçiliği: İngiltere'nin Çin'e yönelik siber saldırı suçlaması gerçeklere dayanmıyor

LONDRA, 27 Kasım (Xinhua) Sözcü, İngiltere Ulusal Siber Güvenlik Merkezi'nin yayınladığı yıllık raporu değerlendirirken bu suçlamanın "gerçeklere dayanmadığını" söyledi. Sözc...

Abone Ol

LONDRA, 27 Kasım (Xinhua) Sözcü, İngiltere Ulusal Siber Güvenlik Merkezi'nin yayınladığı yıllık raporu değerlendirirken bu suçlamanın "gerçeklere dayanmadığını" söyledi. Sözcü, "Çin bu tür sorumsuz iftiralar karşısında derinden endişe duymakta ve bu tutuma kesin olarak karşı çıkmaktadır" dedi. Sözü edilen raporda, Çin'in geçtiğimiz yıllarda siber saldırılar düzenlediği ve İngiltere'nin ticari sırlarıyla ilgilendiği iddia edilerek İngiltere'nin teknolojik açıdan yükselen Çin'in yarattığı meydan okumalara cevap olarak müttefikleriyle birlikte çalışması gerektiği kaydediliyor.

Sözcü; Çin'in, siber hırsızlığın ve saldırıların başta gelen kurbanlarından olduğunu ve siber güvenliğin sadık bir savunucusu olduğunu vurgulayarak, Çin'in geçtiğimiz yıl ilgili bütün devletleri, bilgi ve iletişim teknolojilerinin diğer devletlere ait kritik altyapıların tahrip edilmesi veya önemli verilerin çalınması amacıyla kullanılması ve istismar edilmesine karşı durmaya çağıran Küresel Veri Güvenliği Girişimi'ni başlattığını hatırlattı. Sözcü, bu girişimin küresel verilerin ve çevrimiçi güvenliğin korunması için yapıcı bir çözüm sunduğunu da belirtti.

"İngiltere, kendi adına, siber uzayı yeni bir sınır olarak benimsedi ve son yıllarda agresif bir şekilde saldırgan siber yetenekler geliştiriyor, bu durum hiç kuşkusuz siber uzayda ihtilaf ve çatışma riskini artıracak ve küresel barış ve istikrarı tehdit edecek" diyen sözcü İngiltere'yi suçu başkalarına atmak yerine kendi hatalarını düşünmeye çağırdı. Sözcü, siber saldırıların ortak bir sorun olduğunu söyleyerek uluslararası toplumun siber güvenlik sorununa dar bir jeopolitik bakış açısıyla bakmak yerine bu sorunu çözmek için birlikte çalışması gerektiğini belirtti.