Çin ve ABD, savunma politikası koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi Çin ve ABD, savunma politikası koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi

BEİJİNG, 31 Ağustos (Xinhua) -- Çin'de imalat dışı sektörü satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Ağustos ayında 50,3'e yükseldi. Endeks Temmuz'da 50,2 olarak ölçülmüştü. Endekste 50'nin üzerindeki değerler genişlemeyi gösterirken, bunun altındaki değerler ise daralma anlamına geliyor.

Çin Ulusal İstatistik Bürosu'nun (NBS) Cumartesi günü açıkladığı verilere göre hizmet sektörü alt endeksi Temmuz'da 50 iken Ağustos'ta 50,2'ye çıktı, inşaat sektörünün endeksi ise önceki ay 51,2 iken Ağustos'ta 50,6'ye geriledi. NBS'nin kıdemli istatistikçisi Zhao Qinghe, veriler ayrıntılı incelendiğinde demiryolu taşımacılığı, hava taşımacılığı, posta hizmetleri, kültür, spor ve eğlence sektörlerinin yaz ayları harcamalarında görülen yüksek artışa bağlı olarak Ağustos ayında rekor düzeyde büyüme kaydedilirken sermaye piyasası hizmetleri, emlak piyasası ve yerleşik hizmetlerde daralma yaşandığını söyledi.

Zhao, hizmet sektörünün iş beklentileri endeksinin Ağustos ayında yüzde 55,4 ile yüksek seviyesini korurken inşaat sektörünün iş beklentileri endeksinin belirgin bir artışla 54,7'ye çıktığını kaydetti. NBS'nin Cumartesi günü açıkladığı verilere göre ülkenin imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksi Ağustos'ta 49,1'e geriledi.

Kaynak: rss