GUANGZHOU, 19 Aralık (Xinhua) -- Çin'in ilk yerli yapım sondaj gemisine resmi olarak "Mengxiang" (Rüya) adı verildi. Geminin Pazartesi günü deneme seferine başlaması, ülkenin derin deniz kaynaklarının araştırılmasında ileriye doğru bir adımı temsil ediyor. 179,8 metre uzunluğunda ve 32,8 metre genişliğindeki gemi, 15.000 deniz mili yol kat edebilme ve limana dönmeden 120 gün boyunca seyretme kapasitesine sahip.

Çin'in Shanghai kentinde Bebinca Tayfunu'na karşı önlemler artırıldı Çin'in Shanghai kentinde Bebinca Tayfunu'na karşı önlemler artırıldı

Yüksek dayanıklılık ve iskelet gücüne sahip gemi, dünya çapında sınırsız seyrüsefer bölgelerinde faaliyet gösterip denizin 11.000 metre derinliğine kadar sondaj yapabiliyor. Kaynaklar, dünyanın en iyi deniz sondajı kapasitesine sahip "Mengxiang" gemisinin, yer kabuğunu ve üst mantoyu delerek deniz enerji kaynaklarının araştırılmasına ve kullanılmasına, ulusal enerji güvenliğine ve deniz enerji inşasına katkı sunacağını söyledi. Dünya'nın hacminin beşte dördünü ve kütlesinin dörtte üçünü oluşturan manto, bilim insanları tarafından keşfedilmeyi bekleyen bilimsel gizemlerle dolu.

Editör: Şeymanur Erbay