Çin Uzay Bilimleri ve Teknoloji Şirketi'ne bağlı Sekizinci Akademi'ye göre, yeni nesil orta büyüklükte fırlatma aracı olan Uzun Yürüyüş-6A, çeşitli seviyelerde taşıma kapasitesine ulaşmak için farklı sayıda sıvı ve katı motorla çalışabiliyor. Bu da daha uygun maliyeti beraberinde getiriyor.

Çin'de geliştirilen büyük video oluşturma modeli Vidu küresel kullanıma açıldı Çin'de geliştirilen büyük video oluşturma modeli Vidu küresel kullanıma açıldı

Daha yüksek derecede otomasyona sahip olan roket, olası sorunları izleyip teşhis edebildiği için de daha zeki. Çin, Uzun Yürüyüş-1 taşıyıcı roketinin, ülkenin ilk uydusu Dongfanghong-1'i yörüngeye fırlatmasıyla, 24 Nisan 1970'te uzay kulübüne katılmıştı.

Mart 2019 itibarıyla, 1970 yılından bu yana 17 Uzun Yürüyüş taşıyıcı roket tipi geliştirildi ve çalıştırıldı. Böylece bir dizi önemli uzay projesi uygulanabildi. Bunların arasında insanlı uzay programları, ay keşifleri, BeiDou Uydu Konumlandırma Sistemi ve Gaofen Dünya Gözlem Projesi de yer alıyor.

Editör: İRFAN KARSLI