Müze, kültürel mirasların korunması, bilimsel araştırmalar ve eğitim unsurlarını bir araya getiriyor. Yangzhou’daki antik Büyük Kanal’ın eteklerinde bulunan müze, 80 bin metrekarelik bir alanda kurulu. Müzenin ana binası Tang Hanedanlığı mimari tarzına göre inşa edilmiş müze binası ve kanal kulesinden oluşuyor.

“Büyük Kanal’ın halka verdiği güzel yaşam”a odaklı müze, İlkbahar ve Sonbahar Dönemi’nden çağdaş zamanlara kadar olan bir zaman dilimine ait 10 binden fazla kültürel mirasa evsahipliği ediyor. “Büyük Kanal-Çin’in Dünya Kültür Mirası” adlı sergi salonunda Kaifeng Zhouqiao alanının 25,7 metre uzunluğunda ve 8 metre yüksekliğindeki Bian nehir kesiti sergileniyor. 1000 yıllık geçmişi olan bu kesit müzenin en büyük hazinesi. 10 metre yüksekliğindeki Huiluocang ambarı ve kanalın kültürel miraslarının geçmişi de bin yıla uzanıyor.

Yangzhou Çin Büyük Kanal Müzesi, Büyük Kanal’ın geçmişine ve Çin’in eski çağlarına doğru rengarenk bir yolculuk vadediyor. İnsan eliyle yapılan dünyanın en uzun kanalı Büyük Kanal, Çin’in kuzeydoğu ve merkezî doğu bölgelerindeki geniş çaplı bir su kanalı sistemidir. Kuzeyde Beijing’den başlayarak doğuda Zhejiang eyaletine kadar uzanır.

Çin'in Wuhan kentinden Türkiye'ye yolcu uçuşu yeniden başlıyor Çin'in Wuhan kentinden Türkiye'ye yolcu uçuşu yeniden başlıyor

Editör: İRFAN KARSLI