Bilim ve teknoloji

Çin'in iki yeni enerji nakil hattı kulesi, yükseklikte dünya rekorunu yeniledi

NANJİNG, 13 Ocak (Xinhua) -- Jiangsu'da, Çin'in en uzun nehri Yangtze'nin her iki tarafında inşa edilen 385 metre yükseklikteki her iki kule, komşu Zhejiang eyaletinde 2018 yı...

Abone Ol

NANJİNG, 13 Ocak (Xinhua) -- Jiangsu'da, Çin'in en uzun nehri Yangtze'nin her iki tarafında inşa edilen 385 metre yükseklikteki her iki kule, komşu Zhejiang eyaletinde 2018 yılında inşa edilen bir enerji nakil hattı kulesinin 380 metre olan yükseklik rekorunu kırdı. Yangtze'nin kuzey kıyısındaki Taizhou ve güneydeki Wuxi kentlerindeki elektrik hatlarını destekleyecek Jiangsu'daki ikiz kuleler birbirinden 2,6 kilometre mesafede bulunuyor.

Çin Devlet Elektrik Şebekesi bünyesindeki Jiangsu Elektrik Ltd. Şti.'den Chen Songtao, "Kulelerin toplamda yaklaşık 13 bin ton ağırlığında olduğunu" belirterek, bu devlerin bağlantıları ve elektrik kabloları kurulduktan sonra Haziran ayında devreye alınmasının beklendiğini sözlerine ekledi. Projenin, Yangtze'nin kuzeyinden güneyine, 8 milyon haneye elektrik sağlamaya yetecek kadar yani yılda 28,9 milyar kilovat saat elektrik göndermesi bekleniyor.