BRICS Küresel iklim değişikliğiyle mücadelede sağlam bir temel oluşturuyor BRICS Küresel iklim değişikliğiyle mücadelede sağlam bir temel oluşturuyor

Bölge hükümeti, sekiz birlik ve kentte geniş alanlara yayılan otlakların sigortalanması için 40 milyon yuandan (yaklaşık 6,18 milyon ABD doları) fazla harcama yapacak. İç Moğolistan Ormancılık ve Otlak Çalışma İstasyonu Başkan Vekili Wang Jianhe, otlakların kuraklık, yangın, fare istilası ya da kum fırtınası gibi doğal afetlere maruz kalması halinde bölgedeki çobanlara sigorta şirketi tarafından tazminat ödeneceğini söyledi.

Wang, üç yıllık deneme süresi olan otlak sigortasının, tüm bölgeye yayılmasıyla ekolojik çevrenin iyileştirilmesi, otlakların daha iyi korunması ve daha fazla çobana fayda sağlanmasının beklendiğini dile getirdi. İç Moğolistan, ülkedeki tüm otlakların yaklaşık beşte birine ev sahipliği yapıyor. Ancak 1990'ların sonlarındaki aşırı hayvan otlatma, kuraklık ve yetersiz koruma yüzünden bitki örtüsü çölleşme ve bozulma tehdidiyle karşı karşıya. Son yıllarda merkezi hükümetin desteğiyle otlak koruma projesi başlatan İç Moğolistan, otlak bitki örtüsü miktarını yüzde 45'e çıkardı.

Editör: İRFAN KARSLI