Suudi Arabistan 10-12 Eylül'de küresel yapay zeka zirvesine ev sahipliği yapacak Suudi Arabistan 10-12 Eylül'de küresel yapay zeka zirvesine ev sahipliği yapacak

Ordos şehrinde yer alan projenin yaklaşık 6.700 hektarı kapsaması ve 2023 yılının sonundan önce tam şebekeye bağlı elektrik üretim kapasitesine ulaşması bekleniyor. Yeni üs fotovoltaik panelleriyle tarım ve hayvancılık endüstrilerini yeşil enerji üretimi ile entegre ederek yerel ekosistemi düzenlemeyi ve kırsalın yeniden canlanmasını teşvik etmeyi hedefliyor.

Çölü daha iyi kullanmak ve eski haline getirmek, Sarı Nehir havzasının ekolojik güvenliğini korumak, ülkenin söz verdiği gibi karbon zirvesine ve karbon nötrlüğe ulaşmasına yardımcı olmak adına proje için yaklaşık 12 milyar yuan (yaklaşık 1,86 milyar ABD doları) yatırım yapılacak.

Proje, yıllık ortalama 4,1 milyar kilowatt-saatten (kWh) fazla şebeke elektriği üretecek ve böylece 1,25 milyon tondan fazla standart kömür tasarrufuna veya 3,4 milyon ton karbondioksit emisyonunun azaltılmasına yardımcı olacak. Bölgenin enerji bürosu müdür yardımcısı Zhang Bin'e göre, Çin'in yedinci en büyük çölü olan Kubuqi Çölü'nde yer alan santral, bölgenin ekosistemi, ekonomisi ve toplumu açısından yeşil ve sürdürülebilir kalkınmada büyük önem taşıyor.

Editör: İRFAN KARSLI