Genel

Çin'in Hunan eyaletinin dış ticareti 90 milyar doları aştı

CHANGSHA, 19 Ocak (Xinhua) Eyalet merkezi Changsha'daki gümrük idaresi tarafından düzenlenen basın toplantısına göre, Hunan'ın son yıllardaki dış ticaret hacmi, ortalama yıl...

Abone Ol

CHANGSHA, 19 Ocak (Xinhua) Eyalet merkezi Changsha'daki gümrük idaresi tarafından düzenlenen basın toplantısına göre, Hunan'ın son yıllardaki dış ticaret hacmi, ortalama yıllık yüzde 25,2'lik bir büyüme hızıyla yıldan yıla artarak, Çin'de birinci sırada yer aldı. Changsha Gümrük İdaresi'nin istatistikleri, Hunan'ın ihracatının önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 27,5 artarak 421,3 milyar yuana ulaştığını gösterdi. İthalatı ise yüzde 12,3 artarak 177,6 milyar yuana yaklaştı. Hunan'ın 2021 yılındaki başlıca üç dış ticaret ortağı Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN), ABD ve Avrupa Birliği (AB) olurken, bu ortaklarla yaptığı ticari değer ise sırasıyla 97,7 milyar yuan, 81,6 milyar yuan ve 61,8 milyar yuan olarak gerçekleşti.

Bu arada, Hunan'ın Latin Amerika, Afrika, Bölgesel Kapsamlı Ekonomik Ortaklık (RCEP) anlaşması tarafları ile Kuşak ve Yol İnisiyatifi'ne dahil ülkelere yaptığı ithalat ve ihracat hızla büyüme trendine devam etti. Hunan, 2021 yılında 183,8 milyar yuan değerinde mekanik ve elektronik ürün ihracatı gerçekleştirirken, ihracattaki yüzde 23,1 artış, eyaletin toplam dış ticaret hacminin yüzde 43,6'sını oluşturdu. İthalatta ise Hunan'ın imalat sanayisinin, özellikle entegre devre sanayisinin ihtiyaç duyduğu üretime dönük imalat ekipmanlarının ithalatı önemli ölçüde arttı. Buna ek olarak, Hunan'daki tarımsal ithalat da yüzde 14,3 artışla 28,6 milyar yuana ulaştı.