Dünya

Çin'in Hunan eyaletinden Afrika'ya demiryolu ve deniz ulaşımı hizmeti başladı

Çin'den Afrika'ya 1.935 tonluk malzeme yardımı taşıyan kargo treninin Hunan eyaletindeki kentten yola çıkması, mallarını Afrika'daki limanlara gemilerle gönderen Hunan ile Çin...

Abone Ol

Çin'den Afrika'ya 1.935 tonluk malzeme yardımı taşıyan kargo treninin Hunan eyaletindeki kentten yola çıkması, mallarını Afrika'daki limanlara gemilerle gönderen Hunan ile Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletindeki şehirleri birbirine bağlayan yeni güzergahın da açılışını simgeledi. Malların ilk partisinin 15 Ekim'de Kenya'daki Mombasa Limanı'na ulaşması bekleniyor.

Hunan gümrük yetkililerinden Guo Ning, demiryolu ve deniz ulaşımı hizmetinin ilk aşamada Afrika'daki 20 deniz limanı ile iç bölgelerdeki 20 kara ve demir yolunu kapsamasının beklendiğini söyledi. Demiryolu ve deniz ulaşımı hizmeti, geleneksel nehir-deniz ulaşımına kıyasla Afrika'nın doğusuna giden mallar için lojistik süreyi 10, kıtanın batısına yönelik süreyi de dokuz gün kısaltarak ulaştırma masraflarından yüzde 3 oranında tasarruf yapılmasını sağlayabilir.