Yurt

Çin'in Hunan eyaletinde Çin-Laos yük treni seferleri başladı

CHANGSHA, 7 Ocak (Xinhua) Yurtdışına ilk tren Perşembe sabahı Huaihua kentindeki bir uluslararası kara limanından hareket etti. Bu, Çin-Laos Demiryolu Aralık 2021'de faaliye...

Abone Ol

CHANGSHA, 7 Ocak (Xinhua) Yurtdışına ilk tren Perşembe sabahı Huaihua kentindeki bir uluslararası kara limanından hareket etti. Bu, Çin-Laos Demiryolu Aralık 2021'de faaliyete geçtiğinden beri Hunan'ın Laos'a giden ilk uluslararası yük treni oldu. Eyalette yetiştirilen portakallar, üretilen tarım makineleri, inşaat malzemeleri, seramik kaplamalar ve günlük ihtiyaçlar gibi mallarla yüklü 72 konteyner mal taşıyan kargo treninin, Çin'in güneybatısındaki Yunnan eyaletindeki Mohan sınır kapısından geçerek Çin'den çıkması ve yaklaşık dört gün sonra Viyentiyan'a ulaşması bekleniyor.

Yeni güzergah, Hunan'dan ASEAN ülkesine ulaşım süresini karayolu taşımacılığına kıyasla üçte iki oranında kısaltabilir. Çin-Laos Demiryolu, Yunnan eyaletinin merkezi Kunming kentiyle Viyentiyan'ı birbirine bağlıyor. Bu, iki ülke tarafından inşa edilen ve işletilen ilk uluslararası demiryolu olma niteliğini taşıyor. Yüksek kaliteli Kuşak ve Yol İnisiyatifi'nin dönüm noktası niteliğindeki 1.035 kilometre uzunluğundaki demiryolu, 3 Aralık 2021'de faaliyete geçmişti.