Kültür - Sanat ve Tarih

Çin'in Hunan eyaletinde 57 antik mezar gün yüzüne çıkarıldı

CHANGSHA, 5 Aralık (Xinhua) Mezarlar, o dönemde Çin'in güneyindeki cenaze geleneklerine ışık tutuyor. Eyaletteki kültürel kalıntılar ve arkeoloji enstitüsünün verdiği bilgiye...

Abone Ol

CHANGSHA, 5 Aralık (Xinhua) Mezarlar, o dönemde Çin'in güneyindeki cenaze geleneklerine ışık tutuyor. Eyaletteki kültürel kalıntılar ve arkeoloji enstitüsünün verdiği bilgiye göre, Hengshan ilçesine bağlı Yangtian Köyü'nde bulunan mezar kompleksi, bir otoyol inşaatı sonucunda arkeolojik kazı izni aldı. Kazı çalışmaları bu yılın Ağustos ayından Kasım'a kadar sürdü ve bu sırada 105 parça çanak çömlek ile bakır ve cam eşyalar gün yüzüne çıkarıldı.

Mezarların birçoğunun iki yanında nişler bulunuyor ve her bir nişte de içinde pirinç olan siyah sırlı toprak kaplar yer alıyor. Uzmanlar, mezarlara tahıl koymanın Han Hanedanlığı'ndan (M.Ö. 202 - M.S. 220) itibaren popüler olan bir cenaze töreni geleneği olduğunu belirtti. Arkeoloji uzmanı Yang Ningbo da "Mezarların keşfedilmesi Qing Hanedanlığı'nın bölgedeki cenaze gelenekleri ile kültürünü anlamak konusunda kesin kanıtlar sunuyor" dedi.