Eyaletin merkezi Changsha'nın gümrük yetkililerine göre, söz konusu dönemde Hunan'ın bu ülkelere ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,1 artışla 69,11 milyar yuana, ithalatı ise yüzde 22,5 artışla 20,67 milyar yuana çıktı. Hunan'ın yılın ilk yedi ayında ticaret hacmi Vietnam ile 11,85 milyar yuan, Tayland ile 10,4 milyar yuan ve Malezya ile 8,37 milyar yuan oldu. Bu ülkeler, eyaletin Kuşak ve Yol ülkeleri ile ticaretinde ilk üç sırada yer aldı.

Söz konusu dönemde özel şirketler, eyaletin Kuşak ve Yol ülkeleriyle ticaretinin yüzde 70'inden fazlasını gerçekleştirdi. Yabancı yatırımlı şirketlerin ticareti ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11,6 artışla 8,75 milyar yuana ulaştı. Gümrük verileri, söz konusu dönemde mekanik ve elektrikli ürünlerin ihracatı ile kauçuk ve maden cevheri ithalatının önemli ölçüde arttığını gösterdi.

Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti

Editör: İRFAN KARSLI