Bosch Yönetim Kurulu Başkanı: Çin, tüketici pazarından inovasyon üssüne dönüşüyor Bosch Yönetim Kurulu Başkanı: Çin, tüketici pazarından inovasyon üssüne dönüşüyor

CHANGSHA, 20 Mart (Xinhua) -- Hunan ile bu ülkeler arasındaki toplam ticaret hacmi, yılın ilk iki ayında 25,5 milyar yuana (yaklaşık 4 milyar ABD doları) ulaşarak, Hunan'ın toplam dış ticaretinin yüzde 33,2'sini oluşturdu. Hunan'ın ana ticaret ortakları arasında Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği'ne (ASEAN) üye ülkeler ile Hindistan ve Rusya bulunuyor. Hunan ile ASEAN arasındaki ticaret hacmi ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 46,4 artışla 14,84 milyar yuan olarak gerçekleşti.

Hunan yılın ilk iki ayında, bir yıl öncesine göre yüzde 29,8 artışla Kuşak ve Yol İnisiyatifi kapsamındaki ülkelere 3,77 milyar yuan değerinde ürün imalat ekipmanı ihraç etti. Bu ekonomilere yılın ilk iki ayında yapılan demiryolu ulaşım ekipmanı ihracatı ise yüzde 435,4 artışla 130 milyon yuan oldu. Changsha Gümrük İdaresi'ne göre, Kuşak ve Yol İnisiyatifi ülkeleri ile olan ticari büyümeye, Hunan'ın makine aksamı, demiryolu ulaşım malzemeleri ve diğer sektörlerin gelişmesini teşvik etme çabalarıyla ulaşıldı.

Editör: İRFAN KARSLI