Wuhan Gümrüğü'nün verilerine göre, söz konusu dönemde Hubei'nin yaptığı ithalat ve ihracatın toplam değeri yaklaşık 333,57 milyar yuan (yaklaşık 51,7 milyar ABD doları) oldu. Hubei eyaletinin merkezi Wuhan'ın dış ticareti de 206,77 milyar yuana çıkarak yıllık yüzde 38,1'lik bir artış gerçekleştirdi. Eyalet özel sektörünün dış ticaret değerine katkısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 43,8 artışla 194,79 milyar yuana yükseldi. Bu tutar toplam dış ticaretin yüzde 58,4'üne tekabül ediyor.

Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz

Yılın ilk sekiz ayında eyaletin en büyük ticari ortakları olan Amerika Birleşik Devletleri ile olan ticareti 45,97 milyar yuan, Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) ile olan ticareti 45,7 milyar yuan ve Avrupa Birliği ile olan ticareti ise 43,96 milyar yuan oldu. Hubei ile Kuşak ve Yol İnisiyatifi üzerinde yer alan ülkeler arasındaki dış ticaret hacmi artmaya devam ederek yüzde 49,2 artışla 86,41 milyar yuana ulaştı.

Editör: İRFAN KARSLI