Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp

Foxconn'un toplam 1,5 milyar yuan (yaklaşık 231 milyon ABD doları) yatırıma sahip olan Zhoukou projesi, iki aşamada hayata geçirilecek. Tamamlandığında, tesisin tahmini yıllık üretiminin 3,1 milyar yuanı bulması ve yaklaşık 54,7 hektarlık bir alanı kaplaması bekleniyor.

Fii'ye göre, tesis, Çinli teknoloji devi Huawei için cep telefonları, tabletler, kişisel bilgisayarlar ve giyilebilir cihazlar için temel bileşenlerin geliştirilmesine ve üretilmesine odaklanacak. Yeni inşa edilen üretim tesisinde 50'den fazla yeni nesil akıllı üretim montaj hattı olacağını söyleyen Fii Genel Müdür Yardımcısı Xiong Yi, Foxconn'un anakaradaki varlığını pekiştirmesi ve merkezi bölgelerdeki iş planını genişletmesi için önemli bir üs görevi göreceğini de sözlerine ekledi.

Fii, dünyanın en büyük fason elektronik üreticisi ve Amerikan teknoloji devi Apple Inc. için önemli bir tedarikçi olan Hon Hai Precision Endüstri Limited Şirketi'nin bir yan kuruluşu. Şirket, 2018'in Haziran ayında Shanghai Menkul Kıymetler Borsası'nda kote edildi.

Editör: İRFAN KARSLI