LUOYANG, 16 Nisan (Xinhua) -- Mağaralardaki kültürel eserlerin varlığını tehdit eden iki faktör, su sızıntısı ve tehlikeli kaya tabanları. Restorasyonda, yer radarıyla tespit ve koruyucu ağ tasarımı gibi yeni teknolojiler kullanılıyor. Bu, 1970'lerden bu yana tapınaktaki ilk büyük çaplı restorasyon projesi oldu. Tapınakta Aralık 2021'de başlayan restorasyonun, şu ana kadar yaklaşık yüzde 70'i tamamlandı. Tüm projenin bu yılın Haziran ayında bitirilmesi bekleniyor.

buda 2

Havadan çekilen fotoğrafta, Çin'in orta kesiminde yer alan Henan eyaletinin Luoyang şehrinde bulunan Longmen Mağaraları'ndaki Fengxian Tapınağı'nın restorasyonu sırasında personel, bir Buda heykelini incelerken görülüyor, 14 Nisan 2022. (Fotoğraf: Li An/Xinhua)

buda3

Çin'in Dazu Kaya Oymaları turistlerin gözdesi oldu Çin'in Dazu Kaya Oymaları turistlerin gözdesi oldu

Havadan çekilen fotoğrafta, Çin'in orta kesiminde yer alan Henan eyaletinin Luoyang şehrinde bulunan Longmen Mağaraları'ndaki Fengxian Tapınağı'nın restorasyonu sırasında personel, bir Buda heykelini incelerken görülüyor, 13 Nisan 2022. (Fotoğraf: Li An/Xinhua)

buda4

Havadan çekilen fotoğrafta, Çin'in orta kesiminde yer alan Henan eyaletinin Luoyang şehrinde bulunan Longmen Mağaraları'nın en büyüğü olan Fengxian Tapınağı'nın restorasyon alanı görülüyor, 14 Nisan 2022. (Fotoğraf: Li An/Xinhua) 

Editör: Şeymanur Erbay