Ekonomi

Çin'in Hebei eyaletinin dış ticareti Ocak-Kasım döneminde yüzde 22,4 büyüme gösterdi

SHİJİAZHUANG, 20 Aralık (Xinhua) Eyaletin merkezi Shijiazhuang'daki gümrük birimine göre, toplam ihracat hacmi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20,6 artarak yaklaşı...

Abone Ol

SHİJİAZHUANG, 20 Aralık (Xinhua) Eyaletin merkezi Shijiazhuang'daki gümrük birimine göre, toplam ihracat hacmi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20,6 artarak yaklaşık 270,8 milyar yuan ve toplam ithalat hacmi de bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 24,6 artarak yaklaşık 217,3 milyar yuana ulaştı. Kuşak ve Yol İnisiyatifi üzerindeki ülkeler ve bölgeler ile yapılan ticaret, bu dönemde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,8 yükselerek 140,3 milyar yuan civarında gerçekleşti.

Çin'in önde gelen demir ve çelik üreticisi Hebei'nin temel ihracat kalemleri arasında mekanik, elektrik ve çelik ürünleri yer alıyor. Hebei, Ocak-Kasım ayları arasında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24,6 artışla 97 milyar yuandan fazla mekanik ve elektrik ürünü ihraç etti. Hebei, bu dönemde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,2 artışla yaklaşık 6,9 milyon ton soya fasulyesi ithal etti. İthal edilen doğalgaz, 1,8 kat artışla 4,3 milyon tona ulaşırken, ham petrol ithalatı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 52,6 azalarak yaklaşık 1,8 milyon tona, demir cevheri ve konsantresi ithalatı ise yüzde 16,5 düşüşle 99,9 milyon tona geriledi.