Kültür - Sanat ve Tarih

Çin'in Hebei eyaletinde antik içki imalathanesinin kalıntıları bulundu

SHİJİAZHUANG, 28 Aralık (Xinhua) Hebei Eyaleti Kültürel Kalıntılar ve Arkeoloji Enstitüsü'nden Salı günü yapılan açıklamaya göre, Mart ayı başında Hengshui kentinin Taocheng...

Abone Ol

SHİJİAZHUANG, 28 Aralık (Xinhua) Hebei Eyaleti Kültürel Kalıntılar ve Arkeoloji Enstitüsü'nden Salı günü yapılan açıklamaya göre, Mart ayı başında Hengshui kentinin Taocheng bölgesindeki bir inşaat şantiyesinde içki yapımı için kullanılan tanklar bulundu. Enstitü, Ağustos ile Kasım ayları arasında bir arkeolojik araştırma ve kazı yaptı. Arkeoloji ekibine liderlik eden Hu Qiang'a göre, yaklaşık 3.000 metrekarelik bir alanda kuyular, kurutma alanları, yeraltı damıtma ocaklarının yanı sıra seramik parçaları, metaller, camlar ve deniz kabukları dahil olmak üzere çok sayıda kalıntı ortaya çıkarıldı.

Arkeologlar, içki imalathanesinin tarihinin Ming Hanedanlığı'nın sonları ile Qing Hanedanlığı'nın başlarından 1950'lere kadar uzandığını söylediler. Bu, Çin'in kuzeyinde ortaya çıkarılan ve Yuan Hanedanlığı (1271-1368) sonrasına tarihlenen tek içki imalathanesi. Arkeologlara göre, içki imalathanesinin yerleşimi, yapısı ve ölçeği Çin'de nadir olarak görülüyor ve bu durum ona yüksek tarihi ve kültürel araştırma değeri veriyor.