Çin ve Norveç dışişleri bakanları diplomatik ilişkilerin kurulmasının 70. yıldönümünü kutladı Çin ve Norveç dışişleri bakanları diplomatik ilişkilerin kurulmasının 70. yıldönümünü kutladı

HARBİN, 8 Temmuz (Xinhua) -- Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinin merkezi Harbin'de bulunan ve 23.800 metrekarelik inşaat alanına yayılan kapalı kar ve buz tema parkı, türünün en büyüğü olarak Guinness Dünya Rekorları kitabına girdi.

Park yöneticisine göre, tesiste rengarenk ışıklarla aydınlatılmış ve canlı gibi görünen buzdan heykellerin yer aldığı 9 adet tema alanı bulunuyor. Tema parkı yıl boyunca misafir ağırlamak üzere aynı sıcaklıkta kalıyor.

Park, 810.000 metrekareyi kapsayan simgesel önemdeki açık hava kar ve buz tema parkı Harbin Kar ve Buz Dünyası'nın tamamlayıcı bir unsuru olacak. Yeni kapalı tesis, Harbin kentini tüm mevsimlerde ziyaret edilebilen bir tatil mekanına dönüştürdü.

Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinin Harbin kentinde bulunan kapalı kar ve buz tema parkında eğlenen ziyaretçiler, 6 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Yin Zhongwei/Xinhua)

Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinin Harbin kentinde bulunan kapalı kar ve buz tema parkında buzdan bir heykel, 6 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Zhang Tao/Xinhua)

Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinin Harbin kentinde bulunan kapalı kar ve buz tema parkındaki ziyaretçiler, 6 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Zhang Tao/Xinhua)

Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinin Harbin kentinde bulunan kapalı kar ve buz tema parkındaki bir ziyaretçi, 6 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Zhang Tao/Xinhua)

Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinin Harbin kentinde bulunan kapalı kar ve buz tema parkındaki ziyaretçiler, 6 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Xie Jianfei/Xinhua) 

Editör: Şeymanur Erbay