HAİKOU, 6 Eylül (Xinhua) -- Çin'in güneyindeki Hainan eyaletinde, süper tayfun Yagi'nin yaklaşması nedeniyle Cuma günü saat 11.30 itibarıyla 419.367 kişi tahliye edildi.

Yılın 11. tayfunu olan Yagi, saatte 234 kilometreyi aşan rüzgar hızıyla 17. seviye bir süper tayfuna dönüştü. Eyaletin acil durum yönetim merkezine göre, tayfun Cuma günü saat 16.20 civarında Hainan eyaletinin Wenchang kentindeki Wengtian kasabası kıyılarına ulaştı.

Çin: Seyrüsefer özgürlüğü bahanesiyle yapılan provokatif eylemlere kesinlikle karşıyız Çin: Seyrüsefer özgürlüğü bahanesiyle yapılan provokatif eylemlere kesinlikle karşıyız

Yagi tayfunu, ada eyaletinin çoğu bölgesine yoğun yağışlar getirdi ve bazı kasaba ve köylerde ise şiddetli sağanak yağışlar görüldü. Hainan'ın kuzey kesiminde 13 ila 16 seviyelerinde kuvvetli rüzgarlar görüldü, bazı şehir ve ilçelerde ise elektrik kesintileri yaşandı. 

Meteoroloji bürosu, süper tayfunun Beibu Körfezi'ne ilerlemeden önce kuzeye, adanın başkenti Haikou'ya, Chengmai ilçesine ve diğer bölgelere doğru hareket edeceğini tahmin ediyor.

Eyalette birçok turistik merkezin faaliyetleri askıya alındı ve trafik kontrol önlemleri uygulamaya konuldu.

Kaynak: rss