WENCHANG, 19 Eylül (Xinhua) -- Çin'in güneyindeki Hainan eyaletinde bulunan Hainan serbest ticaret limanının önemli sanayi parklarından biri olan Wenchang Uluslararası Uzay Şehri'nde, uzay bilimi ve teknolojisinin gelişimine odaklanılıyor. 

uzay şehri 2

Havadan çekilen fotoğrafta, Çin'in güneyindeki Hainan eyaletinin Wenchang şehrin deki Wenchang Uluslararası Uzay Şehri'nde yapım aşamasında olan bir roket montaj tesisi görülüyor, 16 Eylül 2022. (Fotoğraf: Pu Xiaoxu/Xinhua) 

uzay şehri 3

Havadan çekilen fotoğrafta, Çin'in güneyindeki Hainan eyaletinin Wenchang şehrin deki Wenchang Uluslararası Uzay Şehri'nde yapım aşamasında olan bir süper bilgi sayar merkezi görülüyor, 15 Eylül 2022. (Fotoğraf: Pu Xiaoxu/Xinhua)

uzay şehri 4

Havadan çekilen fotoğrafta, Çin'in güneyindeki Hainan eyaletinin Wenchang şehrin deki Wenchang Uluslararası Uzay Şehri'nde yapım aşamasında olan bir uydu montaj test tesisi görülüyor, 17 Eylül 2022. (Fotoğraf: Pu Xiaoxu/Xinhua)

uzay şehri 5

Havadan çekilen fotoğrafta, Çin'in güneyindeki Hainan eyaletinin Wenchang şehrin deki Wenchang Uluslararası Uzay Şehri'nde tamamlanan ve faaliyete geçirilen bir endüstriyel hizmet merkezi görülüyor, 15 Eylül 2022. (Fotoğraf: Pu Xiaoxu/Xinhua) 

uzay şehri 6

Havadan çekilen fotoğrafta, Çin'in güneyindeki Hainan eyaletinin Wenchang şehrin de bulunan Wenchang Uluslararası Uzay Şehri'ndeki karayolu ağı görülüyor, 14 Eylül 2022. (Fotoğraf: Pu Xiaoxu/Xinhua)

uzay şehri 7

Havadan çekilen fotoğrafta, Çin'in güneyindeki Hainan eyaletinin Wenchang şehrin deki Wenchang Uluslararası Uzay Şehri'nde yapım aşamasındaki bir ticari amaçlı uzay fırlatma alanı görülüyor, 17 Eylül 2022. (Fotoğraf: Pu Xiaoxu/Xinhua)

Araştırma: Çin'in Chang'e-6 Ay örnekleri ayırt edici özelliklere sahip Araştırma: Çin'in Chang'e-6 Ay örnekleri ayırt edici özelliklere sahip

Editör: Şeymanur Erbay