Projeye yatırım sağlayan ve projeyi yöneten EDF Changfeng (Sanya) Enerji Limited Şirketi'nin verdiği bilgiye göre, toplamda 1,26 milyar yuan (yaklaşık 195 milyon ABD doları) yatırıma sahip olan proje kapsamında üç enerji istasyonu ile Sanya'daki Haitang Körfezi'nden yaklaşık 30 kilometre mesafeye uzanan soğutma boruları inşa edilecek. Tamamlanmasından sonra projenin toplamda yaklaşık 4,7 milyon metrekareyi kapsayan ve aralarında lüks oteller ile bir grup ticari binayı da barındıran körfez bölgesindeki kamu binalarına soğutma hizmetleri sunması hedefleniyor.

Kenya teknolojinin benimsenmesini artırmak için Huawei'yle işbirliğini genişletecek Kenya teknolojinin benimsenmesini artırmak için Huawei'yle işbirliğini genişletecek

Sanya'daki düşük karbonlu bu tanıtım projesi, buz depolama ve su kaynağına ısı pompalama gibi gelişmiş enerji tasarrufu teknolojilerini bir araya getiriyor. Şirketin verdiği bilgiye göre projenin her yıl yaklaşık 30 bin ton standart kömür tasarrufu sağlaması ve karbondioksit, kükürtdioksit ile nitrojen oksit salınımlarını yaklaşık 100 biner ton azaltması bekleniyor.

Editör: İRFAN KARSLI