HAİKOU, 7 Temmuz (Xinhua) -- Çin'in güneyindeki Hainan eyaleti son yıllarda havacılık ve uzay sektörü planlarını sürekli ileriye taşıyor. Bu çerçevede Wenchang kenti uzay aracı fırlatmalarının geliştirilmesine ve hizmet sektörü kümelerinin desteklenmesine odaklanırken Sanya kenti ise uydu uzaktan algılama bilgi uygulama sanayi kümelerine yoğunlaşıyor.

Çin'in güneyindeki Hainan ada eyaletinde bulunan Wenchang Uzay Aracı Fırlatma Alanı'ndan uzaya gönderilen ve Zhongxing-3A uydusunu taşıyan Uzun Yürüyüş-7 taşıyıcı roketinin modifiye edilmiş versiyonu, 29 Haziran 2024. (Fotoğraf: Pu Xiaoxu/Xinhua)

Çin'in güneyindeki Hainan eyaletinin Sanya kentinde bulunan bir uzaktan algılama bilgi sanayi parkında inşaatı devam eden uzay bilim ve teknolojisi müzesi, 5 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Pu Xiaoxu/Xinhua)

Havadan drone ile çekilen fotoğrafta, Çin'in güneyindeki Hainan eyaletinde inşaatı süren bir ticari uzay aracı fırlatma alanı görülüyor, 30 Haziran 2024. (Fotoğraf: Pu Xiaoxu/Xinhua)

Havadan drone ile çekilen fotoğrafta, Çin'in güneyindeki Hainan eyaletinin Wenchang kentindeki Wenchang Havacılık ve Uzay Süper Bilgisayar Merkezi görülüyor, 1 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Pu Xiaoxu/Xinhua)

Anket: Almanların yaklaşık üçte ikisi Çin yapımı otomobil almayı düşünüyor Anket: Almanların yaklaşık üçte ikisi Çin yapımı otomobil almayı düşünüyor

Havadan drone ile çekilen fotoğrafta, Çin'in güneyindeki Hainan eyaletinin Sanya kentinde Çin'in uzaktan algılama uydu yer istasyonu görülüyor, 5 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Pu Xiaoxu/Xinhua)

Çin'in güneyindeki Hainan eyaletinin Wenchang kentindeki bir ticari uzay aracı fırlatma alanının test merkezi, 30 Haziran 2024. (Fotoğraf: Pu Xiaoxu/Xinhua)

Uzun pozlama tekniğiyle çekilen fotoğrafta, Çin'in güneyindeki Hainan ada eyaletinde bulunan Wenchang Uzay Aracı Fırlatma Alanı'ndan uzaya gönderilen ve Zhongxing-3A uydusunu taşıyan Uzun Yürüyüş-7 taşıyıcı roketinin modifiye edilmiş versiyonu görülüyor, 29 Haziran 2024. (Fotoğraf: Pu Xiaoxu/Xinhua)

Çin'in güneyindeki Hainan eyaletinin Sanya kentinde Çin'in uzaktan algılama uydu yer istasyonundaki uydu verisi alıcı anteni görülüyor, 5 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Pu Xiaoxu/Xinhua)

Havadan drone ile çekilen fotoğrafta, Çin'in güneyindeki Hainan eyaletinin Wenchang kentinde inşaatı süren Wenchang Uluslararası Havacılık ve Uzay Kenti görülüyor, 1 Temmuz 2024. (Fotoğraf: Pu Xiaoxu/Xinhua)

Çin'in güneyindeki Hainan eyaletindeki bir ticari uzay aracı fırlatma alanında roket fırlatma simülasyon denemesi görülüyor, 30 Haziran 2024. (Fotoğraf: Pu Xiaoxu/Xinhua)

Editör: Şeymanur Erbay