GUANGZHOU, 7 Aralık (Xinhua) Eyalet Ormancılık İdaresi Salı günü yaptığı açıklamada, bu türdeki nadir kuşların, Nanling Dağı bölgesinde ilk kez görüldüğünü belirtti. Üçüncü Zaman döneminden bu yana değişmeden kalabilen bir tür olan Merganser ördekleri, 10 milyon yılı aşkın süredir dünyada yaşamakta. Resmi ana üreme bölgeleri olarak Rusya'nın Uzak Doğusu ve Çin'in kuzeydoğusunun kabul edildiği bu tür, Uluslararası Doğayı Koruma Birliği'nin Tehdit Altındaki Türlerin Kırmızı Listesi'nde yer alıyor.

BRICS Küresel iklim değişikliğiyle mücadelede sağlam bir temel oluşturuyor BRICS Küresel iklim değişikliğiyle mücadelede sağlam bir temel oluşturuyor

Nesli tükenmekte olan ördekler her yıl Ekim ayından itibaren kışı geçirmek için Yangtze Nehri havzasına ve nehrin güneyine göç ediyor. Çevresel değişimlere duyarlı ve yaşam ortamı konusunda çok seçici olması sebebiyle kuş, ekolojik çevreyi izlemek için de kullanılıyor. Guangdong Bilimler Akademisi'ne bağlı Zooloji Enstitüsü'nün Müdür Yardımcısı Zhang Qiang'a göre, bu türün bölgede görülmesi, Guangdong'daki ekolojik çevrenin çok geliştiğinin bir göstergesi.

Editör: İRFAN KARSLI