Yurt

Çin'in güneybatısındaki vahşi Asya filleri kuzeye doğru göç ediyor

Eyaletin en güney bölgesinden 16 Nisan'da başladıkları uzun yolculuğu geride bırakan filler şu anda Eshan ilçesinde geziniyor. Eyaletin ormancılık ve çayır idaresi, an itibarı...

Abone Ol

Eyaletin en güney bölgesinden 16 Nisan'da başladıkları uzun yolculuğu geride bırakan filler şu anda Eshan ilçesinde geziniyor. Eyaletin ormancılık ve çayır idaresi, an itibarıyla fillerle merkez Kunming arasında 50 kilometreden az bir mesafe olduğunu aktardı.

İzleme görselleri, sürüde altı yetişkin dişi, üç yetişkin erkek, üç yarı yetişkin ve üç yavru olduğunu gösteriyor. Dev hayvanların geleneksel yaşam alanlarından bu kadar kuzeye doğru hareket etmesinin ender görüldüğünü belirten yerel yetkililer, fillerin insanların yaşam alanlarına girme ihtimaline karşı insan-fil çatışmasını engellemek için önlemler aldı.

Yunnan eyaleti, 1958 yılından bu yana tropikal bölgede toplam 510.000 hektarlık bir alanı kapsayacak şekilde, 11 ulusal ya da bölgesel seviyede doğa koruma alanı kurdu. Koruma alanlarında nüfusları yaklaşık 300 olan Asya filleri korunuyor.