KANGDİNG, 5 Ağustos (Xinhua) -- Çin'in güneybatısında bulunan Sichuan eyaletinin Kangding kentinde yaşanan ani sel ve toprak kaymasının ardından Pazar günü saat 14.30 itibarıyla 8 kişi hayatını kaybederken 19 kişiden ise haber alınamıyor.

Yerel yetkililerin verdiği bilgiye göre Garze Tibet Özerk İli'ndeki Kangding'de Cumartesi günü saat 03.30 sularında meydana gelen afet, bir tünel köprünün çökmesine ve Ridi köyündeki evlerin yıkılmasına yol açtı.

Havadan drone ile çekilen fotoğrafta, Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinin Garze Tibet Özerk İli'nde bulunan Kangding kentine bağlı Ridi köyünde kayıp insanları arayan kurtarma ekipleri görülüyor, 4 Ağustos 2024. (Fotoğraf: Liu Kun/Xinhua)

Havadan drone ile çekilen fotoğrafta, Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinin Garze Tibet Özerk İli'nde bulunan Kangding kentine bağlı Ridi köyünde ekskavatör kullanarak ulaşımı yeniden sağlamaya çalışan kurtarma ekipleri görülüyor, 4 Ağustos 2024. (Fotoğraf: Liu Kun/Xinhua)

Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinin Garze Tibet Özerk İli'nde bulunan Kangding kentine bağlı Ridi köyünde kayıp insanları arayan kurtarma görevlileri, 4 Ağustos 2024. (Fotoğraf: Liu Kun/Xinhua)

Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinin Garze Tibet Özerk İli'nde bulunan Kangding kentine bağlı Ridi köyünde sel ve toprak kayması yaşanan bölgede kayıp insanları arayan bir kurtarma görevlisi, 4 Ağustos 2024. (Fotoğraf: Liu Kun/Xinhua)

2024 Çin Uluslararası İthalat Fuarı'na 70'ten fazla ülke ve kuruluş katılacak 2024 Çin Uluslararası İthalat Fuarı'na 70'ten fazla ülke ve kuruluş katılacak

Havadan drone ile çekilen fotoğrafta, Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinin Garze Tibet Özerk İli'nde bulunan Kangding kentine bağlı Ridi köyünde sel ve toprak kaymasının yaşandığı bölge görülüyor, 4 Ağustos 2024. (Fotoğraf: Liu Kun/Xinhua)

Havadan drone ile çekilen fotoğrafta, Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinin Garze Tibet Özerk İli'nde bulunan Kangding kentine bağlı Ridi köyündeki 318 numaralı Ulusal Karayolu'nda ekskavatör kullanarak ulaşımı yeniden sağlamaya çalışan kurtarma ekipleri görülüyor, 4 Ağustos 2024. (Fotoğraf: Liu Kun/Xinhua)

Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinin Garze Tibet Özerk İli'nde bulunan Kangding kentine bağlı Ridi köyünde sel ve toprak kaymasının yaşandığı bölgedeki kurtarma ekipleri ve özel eğitimli bir köpek, 4 Ağustos 2024. (Fotoğraf: Liu Kun/Xinhua) 

Editör: Şeymanur Erbay