Fransa'yı aşırı sıcaklar vurdu Fransa'yı aşırı sıcaklar vurdu

Bölgedeki fillerin göçünü takip eden il orman ve otlak alan dairesi personelinden yapılan açıklamaya göre, 40 fillik sürünün ardına düşen yavru, Cumartesi sabahı Yunnan'ın güneyindeki Xishuangbanna Dai Özerk İli'nin Mengban Kasabası'ndaki tarlada mahsur kalmış şekilde bulundu.

Pazar sabahı sürünün dönmeyeceğini teyit eden daire, sonrasında mahsur kalan yavruyu kurtarmak için personel görevlendirdi. Yavru daha sonra teşhis ve tedavi için Xishuangbanna'daki Asya Filleri Yetiştirme ve Kurtarma Merkezi'ne gönderildi.

Çin'in güneybatısındaki Yunnan eyaletinde bulunan Xishuangbanna Dai Özerk İli'ndeki kurtarma görevlileri, hasta fil yavrusunu besliyor, 29 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Xishuangbanna Ulusal Doğa Koruma Alanı'ndaki Asya Filleri Yetiştirme ve Kurtarma Merkezi/Xinhua aracılığıyla)

Fiziksel muayenede erkek olduğu öğrenilen 85 kilogram ağırlığındaki yavrunun göbek kordonunda ciddi bir iltihap var ve sağlık durumu kritik. Yavrunun ishal, ateş ve taşikardi gibi semptomları da bulunuyor. Kurtarma merkezindeki veterinerler, dezenfekte ettikleri yavruya durumunun düzelmesine yardımcı olması için ilaç ve keçi sütü verdi. Merkezdeki veterinerlerden biri olan Bao Mingwei, Salı sabahı yaptığı açıklamada, yavrunun vücut ısısının normale döndüğünü, sağlık durumunun da daha iyiye gittiğini söyledi. Bao, bununla birlikte filin hayati tehlikesinin sürdüğünü belirtti. "Yavru çok küçük, bu da tedavi için büyük bir zorluk teşkil ediyor" diye konuşan Bao, filin iyileşeceği konusunda güveninin tam olduğunu ama tedavi sürecinin uzun sürebileceğini de sözlerine ekledi.

Editör: İRFAN KARSLI