CHENGDU, 9 Mart (Xinhua) -- Bir kızılötesi kamera tarafından kaydedilen video görüntüde, bir panda yavrusunun 5 Mart günü dinlenmek için bir ağaç deliğine giden annesini takip ettiği görüldü. Yerel koruma istasyonunun çalışanları, yavru pandanın yaklaşık bir buçuk yaşında olduğuna inandıklarını söyledi.

İkilinin görüntüleri daha önce de 12 Ocak gecesi yaban ortamda kaydedilmişti. Pandalar bu kez Baoxing ilçesine bağlı Dev Panda Milli Parkı'nın ana koruma alanında, 2.500 ila 3.800 metre yükseklikteydi.

Çin Sahil Güvenliği: Çin'e ait Ren'ai Jiao sularındaki Filipin ikmal misyonunu baştan sonra takip ettik Çin Sahil Güvenliği: Çin'e ait Ren'ai Jiao sularındaki Filipin ikmal misyonunu baştan sonra takip ettik

Bölge, nesli tükenmekte olan vahşi hayvanlara uygun, gür ok bambusu örtüsüne ve bol suya sahip. Baoxing bölgesinde Ekim 2021'den bu yana vahşi panda anneler ve yavruları beş kez görüntülendi ve kızıl pandalar ile beyaz kulaklı sülünler de dahil olmak üzere 21 vahşi tür daha kaydedildi.

Dev pandalar, yaklaşık bir asır önce, aynı zamanda zoolog ve botanikçi olan bir Fransız Katolik rahibi tarafından Baoxing ilçesinde keşfedilmişti. Pandaların siyah ve beyaz kürklerini gören rahip, daha sonra bunların bilimsel açıdan yeni bir türe ait olduğunu öğrenmişti.

Editör: İRFAN KARSLI