Dünya

Çin'in güneybatısında kar leoparı görüntülendi!

Yerel yetkililerin Pazartesi günü verdiği bilgiye göre Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinde bulunan Ganzi Tibet Özerk Bölgesi'ne bağlı Litang ilçesindeki Geyen Dağı'nın...

Abone Ol

Yerel yetkililerin Pazartesi günü verdiği bilgiye göre Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinde bulunan Ganzi Tibet Özerk Bölgesi'ne bağlı Litang ilçesindeki Geyen Dağı'nın muhteşem manzaraları arasında bir kar leoparı kameraya yakalandı.

Leopar 13 Kasım'da güzel manzaralara sahip bölgede, turistlerin kullandığı yoldan geçen bir köylü tarafından görüntülendi. Yeni yakaladığı keçiyle beslenen leopar, köylüyü fark eder etmez hızla uzaklaştı.

Videoda kaslı leoparın bir yamaçtan aşağı inerek bir kaya üzerinde bir süre durakladığı ve sonra kameraya baktığı görülüyor.

Cep telefonunu bir ağaca sabitleyen köylü tarafından çekilen görüntülerle, bu leopar türü bölgede ilk kez görüntülenmiş oldu.

Çin'de ulusal düzeyde en yüksek koruma altında bulunan kar leoparları, Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma

Birliği tarafından "hassas" kategorisinde değerlendiriliyor. Bu tür, genellikle Asya'nın iç ve güney kesimlerinde Himalayalar'da 2 bin 500 ile 4 bin 500 metre yükseklikte yaşıyor.

Çin'de ise bu leoparı; Tibet, Sichuan, Xinjiang, Gansu ve İç Moğolistan gibi güneybatı ve kuzeybatı bölgelerdeki dağlık alanlarda görmek mümkün.

"Kutsal Geyen Dağı" olarak da bilinen Geyen Dağı, Sichuan'ın en yüksek üçüncü dağı ve bölgedeki Tibetliler tarafından kutsal tapınak olarak kabul ediliyor.