Dünya

Çin'in güneybatısında bir ilçe resmen 'uzun yaşam memleketi' oldu

Çin'in güneybatısında yetkililer, halkının yaşam beklentisi ortalamanın üzerinde olan bir ilçeye resmen "uzun yaşam memleketi" sıfatı vermek için Çarşamba günü bir tören düzen...

Abone Ol

Çin'in güneybatısında yetkililer, halkının yaşam beklentisi ortalamanın üzerinde olan bir ilçeye resmen "uzun yaşam memleketi" sıfatı vermek için Çarşamba günü bir tören düzenlediler.

Jinping Miao, Yao, ve Dai Özerk İlçesi, Yunnan eyaletinde Çin Gerontoloji ve Geriyatri Birliği (CAGG) tarafından verilen sertifikayı kazanan ilk ilçe oldu.

Vietnam sınırında olan ilçenin nüfusu 378 bin ve bu nüfusun yüzde 87,6'sını etnik azınlık gruplarının mensupları oluşturuyor. Resmi rakamlara göre, ilçe halkı uzun yaşama eğilim gösteriyor.

2018 sonlarında Jinping'de ortalama yaşam beklentisi 79,31 yıldı ve bu ulusal ortalamanın 2,31 yıl üzerindeydi. Halen ilçede bulunan 100 yaşını aşkın 52 kişi, her 100 bin kişide 13,21 kişilik bir oran oluşturuyor. 60 yaş ve üzeri kişilerin yüzde 18,98'i, 80 yaşında ya da üzerinde.

2019 yılının Aralık ayında CAGG değerlendirmelerini geçen Jinping, Çin'de 82'inci "uzun yaşam memleketi" oldu.

İlçenin bu özelliğine katkıda bulunan birçok etken arasında Jinping'in sağlıklı doğal çevresi de yer alıyor. Arazisinin yüzde 61'ini ormanların kapladığı ilçede ulusal doğal rezervler 42 bin hektarlık bir alana yayılıyor.

CAGG Başkanı Liu Weilin, "Umarız Jinping uzun ömür araştırmalarını ve uzun yaşam kültürünü zenginleştirir ve ilçede geniş kapsamlı gelişimi desteklemek amacıyla ilgili sektörleri geliştirir" dedi.

Jingping, Çarşamba günü, yedi şirket ile toplam 1,2 milyar yuan (180,4 milyon ABD doları) tutarında altı proje imzaladı.