Ekonomi

Çin'in Guizhou eyaleti yeni altyapı inşası için 50 milyar yuan yatırım yapacak

GUİYANG, 1 Aralık (Xinhua) Yerel yönetimin paylaştığı plana göre, 2021 yılından 2023 yılına kadar fonlar, Çin'in beş yüz metre Diyaframlı Küresel Radyo Teleskobu (FAST) için...

Abone Ol

GUİYANG, 1 Aralık (Xinhua) Yerel yönetimin paylaştığı plana göre, 2021 yılından 2023 yılına kadar fonlar, Çin'in beş yüz metre Diyaframlı Küresel Radyo Teleskobu (FAST) için bir uluslararası açık veri platformu geliştirilmesini teşvik etmek amacıyla veri merkezleri ve 60 binden fazla 5G baz istasyonu inşa etmek için kullanılacak. 2016'da Çin'in ilk kapsamlı büyük veri pilot bölgesini inşa etme iznini alan Guizhou'da şu anda çalışır durumda olan ya da inşası devam eden 23 veri merkezi bulunuyor.

Guizhou eyaletinde bulunan Gui'an Yeni Bölgesi, veri merkezleri inşa etme konusunda Apple, Huawei ve Tencent gibi bir dizi güçlü şirketin de ilgisini çekti. Gui'an Yeni Bölgesi Endüstriyel Kalkınma Bürosu Müdür Yardımcısı Wang Zhu'ya göre Yangtze Nehri Deltası, Guangdong-Hong Kong-Macao Büyük Körfez Bölgesi ve Chengdu-Chongqing ekonomik bölgesine hizmet sağlayacak bir bilgi işlem merkezi kurmayı hedefleyen yerel yönetim, aynı zamanda bu bölgelerde gerçek zamanlı ve yüksek kaliteli hizmetler sunmaya çalışacak.