LONGSHENG, 1 Temmuz (Xinhua) -- Çin'in güneyinde yer alan Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'ndeki Huangluo köyü, Yao etnik grubuna mensup kadınların aşırı derecede uzun saçlarıyla ünlü. Köy, son yıllarda bez dokuma, dans ve uzun saç bakımı gelenekleri gibi etnik kültürlerinden yararlanarak turizm sektörünü geliştirme yönündeki çabalarını artırmış durumda. Bu yıl Ocak ile Haziran ayları arasında köyü yaklaşık 274.800 turist ziyaret etti.

Çin'in Nanchang kenti ile Oslo arasında direkt kargo rotası başlatıldı Çin'in Nanchang kenti ile Oslo arasında direkt kargo rotası başlatıldı

Çin'in güneyinde yer alan Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nin Longsheng ilçesine bağlı Huangluo köyünde bir nehirde saçlarını yıkayan bölge sakini, 26 Haziran 2024. (Fotoğraf: Jin Haoyuan/Xinhua)

Çin'in güneyinde yer alan Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nin Longsheng ilçesine bağlı Huangluo köyündeki evinde saç bakımı yapan bölge sakini, 26 Haziran 2024. (Fotoğraf: Chen Xinbo/Xinhua)

Çin'in güneyinde yer alan Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nin Longsheng ilçesine bağlı Huangluo köyünde bir şampuan şirketinin laboratuvarında şampuanları düzenleyen bir görevli, 26 Haziran 2024. (Fotoğraf: Yang Zhisen/Xinhua)

Çin'in güneyinde yer alan Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nin Longsheng ilçesine bağlı Huangluo köyünde bölge sakinlerinin sahnelediği bir performansı seyreden turistler, 27 Haziran 2024. (Fotoğraf: Chen Xinbo/Xinhua) 

Editör: Şeymanur Erbay