Araştırma: Çin'in Chang'e-6 Ay örnekleri ayırt edici özelliklere sahip Araştırma: Çin'in Chang'e-6 Ay örnekleri ayırt edici özelliklere sahip

GUANGZHOU, 1 Eylül (Xinhua) -- Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinin Perşembe günü saat 18.00'de tayfun ve sel kontrolü için acil durum müdahalesini 1. Seviyeye yükseltmesinin ardından, 460.000'i aşkın kişi güvenli bölgelere tahliye edildi. Eyaletin sel, kuraklık ve tayfun kontrol merkezine göre, yaklaşan süper tayfun Saola nedeniyle Cuma günü itibarıyla eyaletin 13 şehrindeki ilkokul, ortaokul ve anaokullarından yeni dönemin başlangıcını 4 Eylül'e ertelemeleri istendi.

Eyaletteki yaklaşık 85.000 balıkçı teknesi limanlarına geri dönerken, 82 kıyı tesisi geçici olarak kapatıldı.
Perşembe günü saat 19.00 itibarıyla Guangdong eyaletindeki 7 şehirde, tayfunun yol açabileceği potansiyel tehlikeleri azaltmak üzere yaklaşık 64.000 kurtarma ve onarım personelinin hazır bekletildiği bildirildi. Meteoroloji, hidroloji ve denizcilik departmanlarının tahminlerine göre, süper tayfunun Cuma gecesi Guangdong'un Shenzhen kentinde veya yakınlarında karaya çıkması ve Cuma öğleden sonra şiddetli yağmurlara, fırtınalara ve boralara neden olması bekleniyor.

Shenzhen kentinin sel, kuraklık ve tayfun kontrol merkezi, inşaat, iş operasyonları ve ticari faaliyetlerin saat 16.00'dan itibaren, toplu taşımanın ise saat 19.00'dan itibaren askıya alınması talimatını verdi. Kentteki okullarsa Perşembe öğleden sonra itibarıyla tatil edildi. Perşembe günü saat 16.00'dan bu yana eyalet genelinde 4.100'den fazla tren seferi durduruldu. 67 adet su yolu yolcu seferi güzergahı ise Perşembe günü saat 22.00 itibarıyla hizmetlerini askıya aldı. Perşembe günü Jieyang Chaoshan Uluslararası Havalimanı'nda 60 uçuş iptal edilirken, eyaletteki bir diğer havalimanı olan Huizhou Pingtan Havaalimanı'nda da Cuma günü 21 uçuşun iptal edilmesi planlanıyor.

Editör: Şeymanur Erbay