Tesisteki üretimin 2025 yılında başlaması planlanıyor. Çin'in doğusundaki Anhui Eyaletinin merkezi Hefei'de bulunan batarya hücresi üreticisi Gotion High-tech, Volkswagen'in, "hücre fabrikası yerleşim düzeni ve makine-üretim süreçleri için teknoloji ortağı" olacak.

Volkswagen Yönetim Kurulu Başkanı Herbert Diess, Gotion High-tech ile birlikte Volkswagen'in batarya hücresi teknolojisini ilerletmeyi ve dünya çapında "en iyi üç" üreticiden biri olmayı hedeflediğini söyledi. Gotion High-tech'in Başkanı ve CEO'su Zhen Li ise, "Bunun, hem Çin-Avrupa ticaret ve ekonomik işbirliği hem de yeni küresel enerji stratejisi olarak başarılı bir model olacağına kesinlikle inanıyorum" dedi.

Çin dünyanın en büyük endüstriyel robot pazarı olmaya devam ediyor Çin dünyanın en büyük endüstriyel robot pazarı olmaya devam ediyor

Mayıs 2020'de iki şirket, Volkswagen (Çin) Investment Co. Ltd.'nin, yüzde 26 ile Gotion High-tech'in en büyük hissedarı olacağına dair bağlayıcı anlaşmalar imzalamıştı. İşlem, Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu tarafından onaylandı ve Volkswagen'e göre, her iki taraf da şu anda kapanış prosedürleri üzerinde çalışıyor. Volkswagen, batarya hücrelerinin tedarikini güvence altına almak için Avrupa'da toplam 240 gigawatt saat üretim kapasitesine sahip altı gigafabrika kurmayı planlıyor.

Editör: İRFAN KARSLI