'Yangtze Nehri boyunca ilk şehir'de çekilen drone görüntüleri 'Yangtze Nehri boyunca ilk şehir'de çekilen drone görüntüleri

Fillerin göçünü izleme görevi verilen genel merkeze göre, 10 gün önce sürüden ayrılan bir erkek fil şimdi 19,1 kilometre uzaklıkta bulunuyor. 15 filin tamamı ise sağlıklı ve güvende. Hayvanların tarım arazilerinden yiyecek aldıktan sonra ormanlara girmesi, yönlendirme, izleme ve güvenlik önlemleri alma çalışmalarını zorlaştırıyor.

Sürü, Xishuangbanna Dai Özerk İli'ndeki ormanda bulunan asıl yaşam alanını terk edip 2 Haziran'ın geç saatlerinde Kunming'e ulaşıncaya dek yaklaşık 500 kilometre yol kat etmişti. Bir aydan uzun süredir bu göçe odaklanan yetkililer, sürüye eşlik etmesi için polis kuvvetlerini görevlendirdi, fillerin geçişini kolaylaştırmak için yolları boşalttı ve insanların yoğun yaşadığı bölgelere girmelerini engellemek için yem vererek dikkatlerini dağıttı.

Çoğunlukla Yunnan'da yaşayan Asya filleri, Çin'de en üst seviyede devlet koruması altında bulunuyor. Yoğunlaştırılmış koruma çabaları sayesinde, eyaletteki vahşi fil popülasyonu 1980'lerde 193 iken bugün yaklaşık 300'e çıktı.

Editör: İRFAN KARSLI